luni, 15 februarie 2016

Concurs pentru artiștii americani

Începând cu data de 29 februarie 2016 Monetăria americană lansează o competiție pentru artiștii americani. Aceștia trebuie să propună designul pentru moneda comemorativă ce va fi lansată în anul 2018 pentru a aniversa 100 de ani de la primul război mondial.
Condițiile impuse pentru participanți sunt:

  • să fie artist;
  • să fie cetățean american;
  • să aibă vârsta de 18 ani împlinită.
Competiția se desfășoară în două faze:
  • Faza 1: fiecare participant trebuie să trimită maxim cinci exemple din munca sa, în format digital; un juriu de experți va analiza exemplarele trimise și va selecta 20 de artiști care vor participa în faza 2;
  • Faza 2: artiști selectați vor trimite un model de design precum și un model de plastic sau ipsos, atât pentru aversul modei, cât și pentru reversul acesteia; un singur artist va fi selectat câștigător.
Termenul limită pentru trimiterea celor cinci exemplare de muncă este 28 aprilie 2016. Artistul al cărui model va fi ales să fie pe moneda comemorativă va câștiga 10.000$, și inițialele sale vor fi gravate pe monedă.

Românii nu au cum să participe deoarece nu sunt cetățeni americani, însă mă întreb când va exista ceva de genul și în România? Eu nu o să particip nici atunci deoarece nu sunt un artist, dar sunt sigur că foarte mulți artiști și-ar dori acest lucru și sunt convins că aceștia ar face o treabă foarte bună.
Chiar mi-ar plăcea ca BNR să facă un anunț public privind o competiție pentru o realizarea designului unei monede comemorative românești. Probabil că premiul nu o să fie foarte important, însă faptul că numele lor va fi trecut pe monedă îi va face pe foarte mulți artiști mândri și vor participa.

Sursă: CoinsBlog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare